ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΤΟ CHECKOUT; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ;

Μέχρι πρόσφατα, τα περισσότερα e-shops δέχονταν μόνο πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ως τρόπους πληρωμής. Αλλά από τότε που ξεκίνησαν τα ψηφιακά πορτοφόλια και διευρύνθηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Το PayPal, το Google Pay, το Apple Pay είναι μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα γενικά προσπαθούν να ενσωματώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες δημοφιλείς επιλογές πληρωμής για να αποφύγουν να χάσουν αγοραστές την τελευταία και πιο καθοριστική στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς.

Γιατί λοιπόν πρέπει να προσφέρετε πολλαπλές επιλογές πληρωμής;

Η προσφορά διαφόρων τρόπων πληρωμής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  1. Αύξηση του ποσοστού Conversion
  2. Ελαχιστοποίηση του ποσοστού των καλαθιών που εγκαταλείπονται
  3. Ικανοποίηση πελατών
  4. Αξιοπιστία
  5. Εύκολο checkout

Πώς θα σας φαινόταν αν την στιγμή που ήσασταν έτοιμοι να πραγματοποιήσετε την πληρωμή του προϊόντος που έχετε επιλέξει δεν βρίσκετε την επιθυμητή επιλογή πληρωμής; Λίγο απογοητευμένοι, σωστά; Η απογοήτευση μπορεί να είναι έντονη αν θέλετε πολύ να κάνετε την αγορά αυτού του προϊόντος.

Αντίθετα, θα ήσασταν χαρούμενοι αν είχατε βρει τον τρόπο πληρωμής που αναζητούσατε μεταξύ των αναφερόμενων τρόπων πληρωμής.

Αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά των καταναλωτών.

Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Επομένως, εξαρτάται από εσάς να ανταποκριθείτε στις προτιμήσεις των πελατών σας.

Τι είδους επιλογές πληρωμής πρέπει να παρέχετε στους πελάτες σας;

  1. Πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες

Η πιο κοινή μέθοδος ηλεκτρονικής πληρωμής που συναντάται σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα είναι μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Οι κάτοχοι καρτών  κοινοποιούν στο site τον αριθμό της κάρτας τους, την ημερομηνία λήξης και το CVV.   Για κάρτες 3D Secure, αποστέλλεται επιπλέον ένας κωδικός πρόσβασης επαλήθευσης μίας χρήσης (OTP) στο τηλέφωνο του κατόχου της κάρτας, ο οποίος αφού επιβεβαιωθεί, οδηγεί και στην εκτέλεση της πληρωμής.

Για να αποφύγετε οι πελάτες να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους κάθε φορά που ψωνίζουν στο κατάστημά σας, θα μπορούσατε να τους παρέχετε την επιλογή να αποθηκεύουν τα στοιχεία της κάρτας τους, ώστε να μην σπαταλούν τον χρόνο τους βάζοντας ξανά και ξανά τις ίδιες πληροφορίες.

  1. Αντικαταβολή

Πρόκειται για πώληση προϊόντων μέσω ταχυδρομείου/υπηρεσίας ταχυμεταφοράς όπου η πληρωμή πραγματοποιείται κατά την παράδοση και όχι εκ των προτέρων. Εάν ο καταναλωτής δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει ή αρνηθεί να παραλάβει το προϊόν ή αν ο καταναλωτής δεν μπορεί να δεχτεί την παραγγελία, τα προϊόντα επιστρέφονται στον πωλητή. Συνοδεύεται συνήθως από συμφωνία με υπηρεσία ταχυμεταφορών και υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις στον έμπορο όταν η παράδοση επιστρέφεται ή δεν παραλαμβάνεται.

  1. Τραπεζική κατάθεση

Η πληρωμή μέσω τραπεζικού λογαριασμού γίνεται συνήθως μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής. Για να γίνει πιο αποτελεσματικά, θα χρειαστεί να έχετε τους αριθμούς του τραπεζικού λογαριασμού σας ορατούς στο site σας. Όταν πραγματοποιούνται τραπεζικές μεταφορές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών, υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις και οι καταναλωτές πρέπει να στείλουν απόδειξη μεταφοράς ως αποδεικτικό, το οποίο θα πρέπει να τσεκάρετε για να προχωρήσει η παραγγελία.

  1. Αυτοματοποιημένες πληρωμές

Λύσεις όπως το PayByBank, μέσω του οποίου αυτοματοποιείται όλη η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων εξοικονομώντας χρόνο τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους, είναι αυτό που χρειάζονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εξερευνήστε εδώ τα οφέλη που παρέχει ο τρόπος πληρωμήςPayByBank για τους εμπόρους ηλεκτρονικών καταστημάτων 

Όταν οι καταναλωτές επιλέξουν να πληρώσουν με αυτοματοποιημένο τρόπο, δημιουργείται εκείνη τη στιγμή ένας μοναδικός κωδικός πληρωμής, σύνδεσμος ή QR που ταυτοποιεί την παραγγελία και βοηθά στην ολοκλήρωση της πληρωμής σε πραγματικό χρόνο.

Ο μοναδικός κωδικός πληρωμής PayByBank μοιάζει με RF12345678912345678912345. Οι καταναλωτές τον λαμβάνουν μέσω SMS, email ή τον βλέπουν μπροστά τους στην οθόνη, ανάλογα με το e-shop που πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Ο κωδικός πληρωμής PayByBank επιτρέπει την εξόφληση με 5 διαφορετικούς τρόπους:

Δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν  τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών ή να αποθηκεύουν τις κάρτες τους  σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα, και επιπλέον, μπορούν να πραγματοποιούν αγορές online χωρίς πιστωτική/χρεωστική κάρτα.

Συνοψίζοντας

Η διάθεση διαφόρων εναλλακτικών τρόπων πληρωμών μπορεί να απογειώσει τα conversions σας και να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των πελατών σας. Όσο περισσότερες επιλογές δίνετε στους πελάτες σας στο check-out, τόσο πιο ικανοποιημένοι θα είναι ως χρήστες του e-shop σας.

Για ένα γρήγορο, ασφαλές και φιλικό προς το χρήστη check-out που υποστηρίζει αυτοματοποιημένες επιλογές πληρωμής, δοκιμάστε τα ready to play plugins PayByBank για ηλεκτρονικά καταστήματα OpenCart, PrestaShop, Magento, WooCommerce και CSCart.