Black Friday: Προετοιμάστε το e-shop σας από νωρίς

Αν έλεγε κανείς πως το ημερολόγιο του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει μια μέρα πιο σημαντική από τις υπόλοιπες, τότε αυτή η μέρα, χωρίς αμφιβολία, είναι η Black Friday. Η μέρα της Black Friday χαρακτηρίζεται από υπέρογκη ζήτηση σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να απαιτείται ενδελεχής οργάνωση και σχολαστικός προγραμματισμός από πλευράς των ιδιοκτητών και διαχειριστών κάθε e-shop.

Το κλειδί για μία άκρως επιτυχημένη Black Friday σε οποιοδήποτε e-shop δεν είναι άλλο από την έγκαιρη προετοιμασία, η οποία μπορεί να εκτοξεύσει το κέρδος ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε και εσείς να εφαρμόσετε αυτή τη στρατηγική, ώστε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τη φετινή Black Friday

 

Έγκαιρη και στρατηγική διαχείριση του αποθέματος

Βασικό χαρακτηριστικό της Black Friday αποτελεί η μαζική αύξηση της ζήτησης, σχεδόν ως δια μαγείας. Αυτό σημαίνει πως, για να μεγιστοποιήσετε την κερδοφορία του e-shop σας, απαιτείται συστηματική διαχείριση του αποθέματός του.

Αξιοποιήστε τα δεδομένα που έχετε στη διάθεσή σας από προηγούμενες χρονιές σχετικά με το Black Friday, έτσι ώστε να είστε σε θέση να προβλέψετε τη φετινή ζήτηση. Η πρόβλεψη αυτή θα σας βοηθήσει στην αποτελεσματική συνεργασία με τους προμηθευτές σας, εξασφαλίζοντας σας την κατάλληλη ποσότητα εμπορευμάτων και μειώνοντας τις πιθανότητες οποιασδήποτε εμπλοκής ή λάθους.

 

Η δύναμη του marketing

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία μιας επιτυχημένης καμπάνιας για την Black Friday είναι η επικοινωνία με το κοινό. Η Black Friday είναι η τέλεια ευκαιρία για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας marketing, καθώς σας προσφέρει τη δυνατότητα να επεκτείνετε το πελατολόγιό σας και να κάνετε το e-shop γνωστό σε νέα κοινά.

 

Αξιοποιήστε το marketing του e-shop σας, ανακοινώνοντας στο κοινό μερικές από τις επικείμενες προσφορές, ώστε να δημιουργήσετε ένα αίσθημα προσδοκίας και ενθουσιασμού. Μπορείτε, επίσης, να στοχεύσετε κοινά που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα του e-shop σας, σχεδιάζοντας μία καμπάνια remarketing.

 

Ο ρόλος των κινητών συσκευών

Σύμφωνα με έρευνες, περισσότερο από το 50% των online αγορών πραγματοποιήθηκε μέσω κινητών συσκευών (smartphones και tablets) το 2022. Για το λόγο αυτό, η διασφάλιση της βέλτιστης εμφάνισης και ανταποκρισιμότητας (responsiveness) του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σε κάθε συσκευή αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της προετοιμασίας για την Black Friday.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία στο e-shop σας είναι λειτουργικά, αλλά και ευδιάκριτα ακόμη και στις μικρότερες οθόνες. Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης θέλει να προσθέσει ένα προϊόν στο καλάθι ή να προχωρήσει στο check-out, η διαδικασία θα πρέπει να είναι απλή και γρήγορη, εάν θέλετε να αποφύγετε τα εγκαταλελειμμένα καλάθια. Όσο πιο εύχρηστο είναι ένα e-shop τόσο αυξάνονται τα τελικά ποσοστά των πωλήσεων – όχι μόνο εν μέσω της Black Friday, αλλά κάθε μέρα!

 

Τα οφέλη του PayByBank

Σε μέρες όπως η Black Friday, είναι πολύ πιθανό τα online συστήματα πληρωμής μέσω καρτών να υποστούν υπερφόρτωση, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην μπορεί να ολοκληρώσει την παραγγελία του. Το PayByBank προσφέρει σημαντικά οφέλη, σε πελάτες και επαγγελματίες e-shops. Μεταξύ αυτών πέντε διαφορετικά κανάλια πληρωμής, online και offline, που εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση κάθε αγοράς και εξυπηρετούν ακόμα και πελάτες που δεν έχουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ή είναι διστακτικοί ως προς τις online αγορές με κάρτα.

 

Ακόμη, το PayByBank επιτρέπει στα e-shops να αυτοματοποιήσουν μια σειρά από εσωτερικές λειτουργίες, όπως τις διασυνδέσεις με ERP και την αυτόματη αντιστοίχιση των πληρωμών. Η εξοικονόμηση χρόνου αποτελεί άκρως σημαντικό παράγοντα για την Black Friday, καθώς σας επιτρέπει να εξυπηρετήσετε μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών και να εκμηδενίσετε τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους.

 

Η σημασία της εξυπηρέτησης πριν και μετά την πώληση

Για μία πραγματικά επιτυχημένη Black Friday, έχει μεγάλη σημασία να είστε σε θέση να προσφέρετε στους πελάτες σας μια εξίσου ικανοποιητική εμπειρία, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά την ολοκλήρωση των αγορών τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε ειδοποιήσεις και ενημερώσεις σχετικά με την αποστολή και την παράδοση των προϊόντων τους, αλλά και να φροντίσετε για τη σωστή λειτουργία του δικτύου επικοινωνίας σας, για τη βέλτιστη εξυπηρέτησή τους.

Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία για να δείξετε τη δέσμευσή για την εξυπηρέτηση των πελατών, τακτική που θα καλλιεργήσει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επιχείρησης και καταναλωτή, δημιουργώντας, με τον τρόπο αυτό, ένα πιστό κοινό που θα προτιμήσει το e-shop σας και στις μελλοντικές αγορές του.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Black Friday έχει ξεκινήσει! Μην υπερτιμήσετε τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, καθώς, όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τις προετοιμασίες, τόσο πιο αποδοτικό και κερδοφόρο θα είναι το e-shop σας. Καλή επιτυχία!