Είναι ασφαλές να δίνω τα στοιχεία χρεωστικής η πιστωτικής κάρτας για κάθε online συναλλαγή μου;

Η συνεχής ανάπτυξη του διαδικτύου έχει επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αγοράζουν τα προϊόντα που θέλουν γρήγορα και εύκολα, αλλά οι αγοραστές πρέπει ακόμα να παρέχουν δεδομένα πληρωμής.

Εδώ προκύπτουν κρίσιμα ερωτήματα – είναι ασφαλές να δίνω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας κάθε φορά; Γιατί πρέπει να γράφω τον αριθμό CVV; Γιατί αποθηκεύεται ο αριθμός της κάρτας; Και τι πρέπει να κάνω για να προστατεύσω τα δεδομένα της πιστωτικής μου κάρτας κατά την πραγματοποίηση διαδικτυακών πληρωμών;

Ας δούμε μαζί τις ασφαλέστερες επιλογές σας όταν αγοράζετε online.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας την κάρτα σας στο Διαδίκτυο

Για να μειώσετε τυχόν κινδύνους, ακολουθήστε τρεις βασικούς κανόνες.

  1. Αναζητήστε την κλειδαριά: Βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε ένα ασφαλές website , ειδικά όταν είναι ώρα να εισαγάγετε τον αριθμό της κάρτας σας. Αναζητήστε το εικονίδιο του σφραγισμένου λουκέτου στο πρόγραμμα περιήγησής σας και δώστε προσοχή σε τυχόν προειδοποιήσεις ασφάλειας.
  2. Ελέγξτε συχνά τον τραπεζικό σας λογαριασμό: Είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε το υπόλοιπο του λογαριασμούς σας και είναι απαραίτητο εάν μοιράζεστε πληροφορίες του λογαριασμού σας online. Ελέγξτε τους λογαριασμούς σας μία φορά το μήνα τουλάχιστον, όσο πιο συχνά τόσο καλύτερα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις για να γνωρίζετε πότε μειώνονται τα χρήματα σας.
  3. Χρησιμοποιήστε ασφαλείς συνδέσεις: Τα smartphones και τα δεδομένα διευκολύνουν την ολοκλήρωση των εργασιών. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο ασφαλής είναι μια δημόσια σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν πρόκειται να αποκτήσετε πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να πληκτρολογήσετε αριθμούς καρτών, προτιμήστε να κάνετε αυτές τις εργασίες όταν είστε στο σπίτι ή στη δουλειά και γνωρίζετε ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής.
  4. Ορισμένες κάρτες έχουν πρόσθετη προστασία από την εκδότρια τράπεζα, επομένως είστε ακόμα πιο ασφαλείς.
SAFE TO PAY ONLINE PAYBYBANK

Πώς μπορείτε να κάνετε αγορές online με ασφάλεια χωρίς να χρησιμοποιήσετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα;

Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω πληρωμών Αυτόματης Εκκαθάρισης, όπου τα χρήματα μεταφέρονται απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό σας σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό το δίκτυο πληρωμών τηρεί πολλούς μηχανισμούς ασφάλειας που διατηρούν ασφαλείς τις τραπεζικές σας πληροφορίες, όπως κρυπτογράφηση και ελέγχους πρόσβασης.

Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το PayByBank ✅

Στο ταμείο του e-shop, επιλέγετε να πληρώσετε την παραγγελία σας με την Αυτοματοποιημένη Τραπεζική Κατάθεση PayByBank.

Εκείνη τη στιγμή δημιουργείται ένας μοναδικός κωδικός πληρωμής που ταυτοποιεί την παραγγελία σας και μοιάζει κάπως έτσι: RF12345678912345678912345.

Μπορείτε να λάβετε τον κωδικό πληρωμής RF μέσω SMS, μέσω email ή να σας εμφανιστεί στην οθόνη, ανάλογα με το e-shop απ’ όπου κάνετε τις αγορές σας.

Πόσο ασφαλείς είναι οι πληρωμές με RF;

Αυτές οι πληρωμές περνούν από ένα δίκτυο συμψηφισμού που επιβάλλει κανονισμούς ασφάλειας, ενώ διατηρεί εμπιστευτικούς τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών. Έτσι, οι πληρωμές με τραπεζική μεταφορά σε πραγματικό χρόνο είναι πιο ασφαλείς από άλλες μορφές πληρωμής.

Με τις πληρωμές με τραπεζική μεταφορά σε πραγματικό χρόνο, εάν παρουσιαστεί πρόβλημα με την πληρωμή σας, έχετε την ευκαιρία να το επιλύσετε εντός ολίγων ημερών.

Η απάτη και τα λάθη σχεδόν μηδενίζονται χάρη στους κανόνες που χρησιμοποιεί το δίκτυο και τα προληπτικά μέτρα που είναι εγγενή στον τραπεζικό κλάδο και τη βιομηχανία fintech.

Πλεονεκτήματα των αυτοματοποιημένων μεταφορών

Η χρήση μεταφορών σε πραγματικό χρόνο για την πληρωμή λογαριασμών έχει να κάνει με την ευκολία. Η πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφελείας ή άλλων επαναλαμβανόμενων μηνιαίων εξόδων με χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής μπορεί να είναι πιο προσιτή και λιγότερο χρονοβόρα όταν τη συγκρίνετε με την ταχυδρομική ή ηλεκτρονική αποστολή αποδείξεων μεταφοράς, τα τηλέφωνα επιβεβαίωσης ή την επανειλημμένη πληκτρολόγηση στοιχείων πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ξανά και ξανά.

Η αποστολή και η λήψη πληρωμών σε πραγματικό χρόνο είναι μια γρήγορη διαδικασία.

Ο διακανονισμός της συναλλαγής ή η μεταφορά κεφαλαίων από τη μια τράπεζα στην άλλη γίνεται γενικά την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αυτές οι μεταφορές είναι συχνά δωρεάν, ανάλογα με το πού βρίσκεται βέβαια η τράπεζα σας και το είδος της μεταφοράς που κάνετε.

Εάν εξακολουθείτε να μην σας αρέσει να πληρώνετε μέσω Διαδικτύου, μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε ακόμα και με μετρητά χρησιμοποιώντας τον κωδικό της αυτοματοποιημένης κατάθεσης PayByBank

Ναι σωστά καταλάβετε κάνετε αγορά online και πληρώνετε με μετρητά!

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές.

Αντικαταβολή

Μπορείτε να παραγγείλετε το προϊόν της προτίμησής σας ηλεκτρονικά, αλλά να επιλέξετε να πληρώσετε με αντικαταβολή, όταν παραλάβετε δηλαδή, τις περισσότερες φορές, όμως με ένα extra κόστος .

Η αντικαταβολή επιτρέπει στους πελάτες να διαχειρίζονται τα μετρητά τους πληρώνοντας κατά την παράδοση.

Η αντικαταβολή επιτρέπει επίσης σε πελάτες χωρίς κάρτες και online δυνατότητες να συναλλάσσονται με προμηθευτές και καταστήματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.

Ποια είναι όμως τα μειονεκτήματα της αντικαταβολής;

Ας υποθέσουμε ότι ένας αγοραστής θέλει να επιστρέψει κάποια προϊόντα αφού τα έχει πληρώσει κατά την παράδοση. Αυτό από μόνο του είναι μια πρόκληση, καθώς ο προμηθευτής ενδέχεται να μην είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την επιστροφή.

Πληρωμή του κωδικού PayByBank με μετρητά

To PayByBank προσφέρει στους online αγοραστές μια μοναδική, ακίνδυνη μέθοδο αγορών μέσω Διαδικτύου και με χρήση μετρητών για πληρωμές σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 1200 καταστήματα λιανικής PayLink χωρίς να απαιτείται κάρτα.

Ο αγοραστής του e-shop μπορεί πλέον να επιλέξει το PayByBank ως τρόπο πληρωμής κατά το check-out και να ολοκληρώσει την αγορά πραγματοποιώντας μια πληρωμή σε μετρητάσε ένα σημείο εξυπηρέτησης του δικτύου PayLink Western Union. Τόσο απλό όσο το να εξοφλείς ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ!

Οι συναλλαγές προχωράνε χωρίς καθυστερήσεις, οι πληρωμές διεκπεραιώνονται σε πραγματικό χρόνο και η παραγγελία αποστέλλεται και  ένα χαμόγελο ευτυχίας εμφανίζεται στο πρόσωπό σας🙂

Εξερευνήστε πώς λειτουργεί η πληρωμή μέσω PayByBank και πώς μπορείτε να πληρώσετε για την online αγορά σας με 5 διαφορετικούς τρόπους.

PAY IN CASH PAYBYBANK

Θυμηθείτε να διατηρείτε τα στοιχεία πληρωμής σας ασφαλή κατά τις ηλεκτρονικές αγορές κάθε φορά που αγοράζετε online.

Απατεώνες, ή κλέφτες μπορούν να υποκλέψουν τις πληροφορίες της κάρτας σας από καταστήματα, ΑΤΜ ή από οπουδήποτε υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi. Μπορεί να το καταφέρουν με τη βοήθεια μιας συσκευής skimming ή μέσα από το σύστημα πληρωμών ενός εμπόρου εξ αποστάσεως.

Παρά τους κινδύνους, ο διαδικτυακός κόσμος αγορών υπάρχει και αναπτύσσεται συνεχώς, επομένως δεν πρέπει να φοβάστε υπερβολικά τις αγορές σας στο διαδίκτυο αλλά να είστε προσεκτικοί.

Εξερευνήστε εδώ όλα τα e-shops όπου μπορείτε να πληρώσετε μέσω PayByBank.