Embedded Payments ή αλλιώς, ενσωματωμένες πληρωμές:
περί τίνος πρόκειται;

Θυμάστε την πρώτη φορά που χρησιμοποιήσατε Uber;

Πιθανώς ξαφνιαστήκατε ευχάριστα. Όταν φτάσατε στον προορισμό σας και κατεβήκατε από το αυτοκίνητο και αυτό ήταν. Η συναλλαγή είχε ολοκληρωθεί, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε σε μετρητά ή να βγάλετε την κάρτα σας επειδή η πληρωμή είχε ήδη ολοκληρωθεί στην εφαρμογή.

Αυτή η απρόσκοπτη εμπειρία συναλλαγών, που ενεργοποιείται από τη χρηματοοικονομική τεχνολογία γνωστή ως ενσωματωμένες πληρωμές, αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για πολλές εταιρείες.

Ας δούμε τι είναι οι ενσωματωμένες πληρωμές, ποιος χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία και πώς μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος σε αυτήν την επανάσταση των πληρωμών.

Τι είναι οι ενσωματωμένες πληρωμές;

Οι ενσωματωμένες πληρωμές (Embedded Payments) επιτρέπουν στις μη χρηματοοικονομικές εταιρείες να δέχονται πληρωμές εντός του προϊόντος τους αντί να χρησιμοποιούν ξεχωριστό τερματικό αποδοχής πληρωμών. Οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να αναζητούν μετρητά ή να εισάγουν τα στοιχεία της κάρτας τους για κάθε αγορά. Τα στοιχεία πληρωμής τους αποθηκεύονται μία φορά και επαναχρησιμοποιούνται συνεχώς πατώντας μερικά κουμπιά στο έξυπνο κινητό τους.

Το PayByBank επιτρέπει πληρωμές χωρίς στοιχεία κάρτας, δίνοντάς μια απόλυτα ασφαλή εμπειρία πληρωμής.

Μπορεί επίσης να έχετε ακούσει για «αόρατες πληρωμές» (invisible payments) που υπόσχονται να κάνουν τις πληρωμές πιο γρήγορες και πιο προσιτές και να τις μετατρέψουν σε μια αξιόπιστη διαδικασία που εκτελείται στο παρασκήνιο και επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερη καινοτομία στην αξιακή αλυσίδα.

paybybank embedded paymnets

Αλήθεια, τι καταλαβαίνει ο μέσος καταναλωτής όταν ακούει τον όρο ενσωματωμένες πληρωμές (Embedded Payments);

Πόσο σημαντικές είναι οι ενσωματωμένες πληρωμές (embedded payments) για τον Καταναλωτή του σήμερα;

Οι σημερινοί καταναλωτές απολαμβάνουν συνεχή σύνδεση στο Διαδίκτυο και έχουν θέσει υψηλές προσδοκίες για την εμπειρία τους στο online shopping. Δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από απρόσκοπτες ψηφιακές εμπειρίες, είτε παραγγέλνουν παπούτσια online, είτε επιλέγουν να κάνουν subscribe στην αγαπημένη τους πλατφόρμα για streaming ή αγοράζουν ένα νέο εργαλείο SaaS για την εταιρεία τους.

Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες B2B υιοθετούν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στην παροχή υπηρεσιών μέσα απο την παροχή συνδρομής. Η χρήση ενσωματωμένων πληρωμών δίνει τη δυνατότητα να μάθετε περισσότερα για την καταναλωτική  συμπεριφορά των πελατών σας και μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία  βαθύτερων σχέσεων με τους χρήστες των εφαρμογών συμβάλλοντας στη δημιουργία πιστών πελατών.

Τέλος, ακόμα και οι καταναλωτές που δεν ήταν συνηθισμένοι στις ηλεκτρονικές αγορές άρχισαν να στρέφονται προς τις ηλεκτρονικές αγορές τα τελευταία χρόνια λόγω του παρατεταμένου lockdown. Καθώς αυτοί και άλλοι αγοραστές άρχισαν να απολαμβάνουν την άνεση των παραγγελιών με ένα κλικ και των γρήγορων παραδόσεων, οι προσδοκίες τους άλλαξαν. Πολλοί είναι πλέον λιγότερο επιεικείς με τυχόν δυσκολίες στη διαδικασία πληρωμής. Για παράδειγμα, σχεδόν το ένα τέταρτο των επισκεπτών εγκαταλείπουν ένα ηλεκτρονικό καλάθι αγορών εάν πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό και το 18% των αγοραστών εγκαταλείπουν το site λόγω αργής διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς.

Με βάση πρόσφατη έρευνα από την PaySafe σε 11.000 καταναλωτές, διαπιστώνεται ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι ενσωματωμένες πληρωμές (embedded payments) και της επιθυμίας των καταναλωτών για ευκολία στο checkout.

Αρκετοί συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι οι συνήθειες πληρωμής τους έχουν αλλάξει οριστικά από την πανδημία του COVID-19 και μετά, το 24% των καταναλωτών χρησιμοποιεί ψηφιακά πορτοφόλια πιο συχνά τώρα από ό,τι πριν από ένα χρόνο όταν πληρώνει για online αγορές και το 17% χρησιμοποιεί πιο συχνά mobile πορτοφόλια.

Το 33% των ερωτηθέντων παγκοσμίως ανέφεραν ότι  έχουν κάνει έστω και μια αγορά μέσω ψηφιακού πορτοφολιού τον περασμένο μήνα.

Λύσεις, οι οποίες δεν απαιτούν στοιχεία κάρτας για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών που δεν αισθάνονται άνετα να εισάγουν οικονομικά στοιχεία στο διαδίκτυο. Απευθύνονται επίσης σε όσους αισθάνονται πιο άνετα χρησιμοποιώντας έναν τρόπο πληρωμής που δεν απαιτεί να μοιράζονται οικονομικές λεπτομέρειες με διαδικτυακούς εμπόρους.

Μάθετε πως λειτουργεί το PayByBank χωρίς τη χρήση στοιχείων κάρτας και πως βοηθά τους εμπόρους να εξοικονομούν χρήματα

Είστε έτοιμοι να γίνετε μέρος της εξέλιξης πληρωμών μέσω PayByBank;

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των υπηρεσιών πληρωμών.

Το μέλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι δύο τομείς που πρέπει να διαχειριστούν οι εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το 44% των καταναλωτών αναφέρει ότι η ασφάλεια είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας επιλογής τρόπου πληρωμής μιας ηλεκτρονική αγορά. Ωστόσο, μόνο το 27% θεωρεί ότι οι ενσωματωμένες πληρωμές (embedded payments) είναι πιο ασφαλείς από τις παραδοσιακές πληρωμές, ενώ 3 στους 5 ερωτηθέντες από όσους έχουν ακούσει για τις ενσωματωμένες πληρωμές ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να χρεωθούν με λάθος ποσό όταν τις χρησιμοποιούν.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η υιοθέτηση των ενσωματωμένων πληρωμών (embedded payments) επιταχύνεται. Και παρόλο που η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας ήταν κάποτε μια δύσκολη διαδικασία, οι σύγχρονες πλατφόρμες επιτρέπουν στις εταιρείες να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν γρήγορα τις πληρωμές τους.

Γνωρίστε την εξέλιξη των τρόπων πληρωμής μέσα από το PayByBank