Τι να αποφύγετε τη φετινή Black Friday: Tips για επαγγελματίες του ηλεκτρονικού εμπορίου

Black Friday: η πλέον δημοφιλής ημέρα του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζετε! Διαχειριστές e-shops, λοιπόν, καλούνται να προετοιμαστούν από νωρίς για την Black Friday, ώστε να αποκομίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από τις πωλήσεις τους. Στα e-shops, ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα έντονος τα τελευταία χρόνια, έτσι η οργάνωση και η προετοιμασία πρέπει να πραγματοποιούνται έγκαιρα, ώστε να αποφύγετε τα απρόοπτα.

Πέραν, όμως, των βέλτιστων πρακτικών που θα σας βοηθήσουν να εκτοξεύσετε τις πωλήσεις του e-shop σας την ημέρα της Black Friday, υπάρχει και μία ακόμα σειρά από πρακτικές που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε. Οι πρακτικές αυτές δημιουργούν αμφιβολίες για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα του e-shop και οι χρήστες, με τη σειρά τους, διστάζουν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

Τι πρέπει, λοιπόν, να αποφύγετε κατά την προετοιμασία του e-shop για την Black Friday;

1. Μην αγνοήσετε κανένα κανάλι επικοινωνίας
Τα social media, οι μηχανές αναζήτησης, τα SMS και τα newsletters είναι μερικά μόνο από τα κανάλια μέσα από τα οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε τις προσφορές σας για την Black Friday. Ορισμένα από αυτά εστιάζουν στην προβολή του e-shop σε ήδη υπάρχοντες καταναλωτές, με σκοπό να υπενθυμίσουν την παρουσία σας στην αγορά, ενώ άλλα στοχεύουν στην προσέλκυση νέων καταναλωτών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι προσφορές ενός e-shop για την Black Friday πρέπει να επικοινωνηθούν σε όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες πωλήσεων όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσπαθήστε, επίσης, να εκμεταλλευτείτε τα στατιστικά που έχετε συγκεντρώσει από προηγούμενες καμπάνιες, προσαρμόζοντας το μήνυμα κάθε μέσου ανάλογα με το δημογραφικό του.

2. Αποφύγετε τις ελλιπείς πληροφορίες και τα κρυμμένα κόστη
Κάθε e-shop πρέπει να παρουσιάζει τις πολιτικές αγοράς, παράδοσης και επιστροφής προϊόντων με ακρίβεια και σαφήνεια, καθώς πολλοί καταναλωτές θα τις αναζητήσουν προτού προχωρήσουν σε κάποια αγορά.

Η έλλειψη των συγκεκριμένων πληροφοριών, καθώς και τα κρυμμένα κόστη στα ψιλά γράμματα της ιστοσελίδας, δημιουργούν μια αίσθηση δυσαρέσκειας στους καταναλωτές, απωθώντας ένα μεγάλο ποσοστό από το να ολοκληρώσει τις αγορές του στο εκάστοτε e-shop. Αυτό δε συμβαίνει μόνο κατά την Black Friday, αλλά ισχύει και σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Τοποθετήστε, επομένως, αυτές τις χρήσιμες για τον καταναλωτή πληροφορίες σε εμφανές σημείο του e-shop.

3. Μην κάνετε την περιήγηση περίπλοκη
Η εμφάνιση και η ομαλή πλοήγηση είναι το Α και το Ω για κάθε ιστοσελίδα, πόσω μάλλον για ένα e-shop, καθώς λειτουργίες όπως η online πληρωμή και η ολοκλήρωση της παραγγελίας πρέπει να πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα. Φαινόμενα όπως η εγκατάλειψη του καλαθιού, μάλιστα, συχνά αποδίδονται σε δύσχρηστα, μη λειτουργικά e-shops.

Πρέπει, επομένως, να είστε σίγουροι ότι το e-shop σας είναι εύχρηστο, γρήγορο, καλαίσθητο και, πάνω απ΄όλα, λειτουργικό. Ακόμη, βεβαιωθείτε πως κάθε λειτουργία και διαδικασία πραγματοποιείται όσο πιο απλά και εύκολα γίνεται. ‘Ολα τα παραπάνω στοιχεία είναι εξαιρετικά σημαντικά και θα σας βοηθήσουν να επικρατήσετε έναντι του τεράστιου ανταγωνισμού της Black Friday.

4. Μην ξεχάσετε τις τεχνικές βελτιστοποιήσεις
Το τεχνικό υπόβαθρο κάθε e-shop έχει τεράστια σημασία για την ομαλή λειτουργία του. Σκεφτείτε το ως το “γραφείο” του e-shop σας. Καθώς την ημέρα της Black Friday ο όγκος των επισκεπτών στο e-shop εκτοξεύεται, είναι άκρως σημαντικό το τεχνικό υπόβαθρο να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε αυτή την “κίνηση” και όλοι οι χρήστες να μπορούν να περιηγηθούν ανενόχλητοι.

Εάν θέλετε να είστε βέβαιοι πως το e-shop σας έχει δυνατό υπόβαθρο, μπορείτε να αξιοποιήσετε ποικίλα online εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να “τεστάρετε” κατά πόσο το e-shop θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί την επικείμενη μέρα του Black Friday, αποφεύγοντας, έτσι, δυσλειτουργίες όπως η μειωμένη ταχύτητα φόρτωσης, καθώς και το λεγόμενο “κρασάρισμα” (crash).

5. Μην το παρακάνετε με την προώθηση των προσφορών
Η Black Friday είναι, δίχως αμφιβολία, η καλύτερη ευκαιρία για να αυξήσετε τις πωλήσεις του e-shop σας, κάνοντάς το, παράλληλα, γνωστό σε νέους καταναλωτές. Και ενώ η στρατηγική σας για την Black Friday πρέπει να είναι στοχευμένη και ενδελεχής, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να βομβαρδίζετε διαρκώς το κοινό σας με προσφορές.

Τα SMS και τα newsletters σχετικά με τις προσφορές της Black Friday, παραδείγματος χάρη, πρέπει να αποστέλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όχι, όμως, επανειλημμένα, ώστε να μην κουράσουν τους αποδέκτες τους και καταλήξουν, εν τέλει, να αποφύγουν το brand σας.

Συνοψίζοντας, η Black Friday αποτελεί μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ώστε αυτό να αυξήσει τις πωλήσεις και να προσελκύσει νέους πελάτες. Εφαρμόζοντας αυτές τις τακτικές, θα είστε σε θέση να παρέχετε μια ολιστική, πιο ευχάριστη εμπειρία αγορών για τους πελάτες σας.

Οι καταναλωτές εκτιμούν τα e-shops που κάνουν τις αγορές εύκολες. Έτσι, θα μπορέσετε να καλλιεργήσετε μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους και, τελικά, να κάνετε το brand σας ακόμη πιο επιτυχημένο!