Γιατί η ευελιξία στους τρόπους πληρωμής είναι απαραίτητη για κάθε e-shop

Η ευελιξία των πληρωμών στις ηλεκτρονικές παραγγελίες συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη ικανοποίηση των πελατών. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, αποτελέσε μία από τις σημαντικότερες τάσεις του 2023 για το ηλεκτρονικό εμπόριο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέραν της σημασίας της για τους καταναλωτές, πάντως, η ευελιξία των πληρωμών είναι εξίσου σπουδαία και για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, για αρκετούς λόγους. Ας τους εξερευνήσουμε αναλυτικά.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Η εμπιστοσύνη του καταναλωτή είναι το παν για κάθε επιχείρηση. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την ψηφιακή εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου η έλλειψη ανθρώπινης αλληλεπίδρασης πρέπει να καλυφθεί από διαφορετικούς παράγοντες.

Ένας από αυτούς τους παράγοντες θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η ποικιλία στις μεθόδους πληρωμής, προβάλλοντας, δηλαδή, τις συνεργασίες με όσο το δυνατόν περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους.

Το πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό

Στον άκρως ανταγωνιστικό κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα περισσότερα eshops κάνουν τα πάντα για να επικρατήσουν απέναντι στον ανταγωνισμό τους, κερδίζοντας, έτσι, ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Με εξαίρεση τα προφανή, μεταξύ των οποίων τα προσφερόμενα προϊόντα, η τιμή τους και το κόστος των μεταφορικών, η συμπερίληψη πολλών τρόπων πληρωμής μπορεί να κάνει τη διαφορά για ένα e-shop, κρατώντας το κερδοφόρο.

Η αύξηση των πωλήσεων

Όπως είναι λογικό, η προσέλκυση περισσότερων πελατών σε ένα e-shop συνεπάγεται την αύξηση της κερδοφορίας του, μέσα από νέες αγορές. Το e-shop, έτσι, εντάσσοντας περισσότερους τρόπους πληρωμής, παρακάμπτει το μεγάλο εμπόδιο της δυσαρέσκειας μίας μερίδας των καταναλωτών.

Συν τοις άλλοις, οι υπάρχοντες πελάτες, κατά πάσα πιθανότητα, θα θυμούνται την ποικιλία των τρόπων πληρωμής που προσφέρετε στο e-shop σας και, ως εκ τούτου, θα το προτιμήσουν και πάλι για τις μελλοντικές τους αγορές.

Η επέκταση του πελατολογίου

Εκτός από την αύξηση του κέρδους χάρη σε αγορές πελατών που ήδη γνωρίζουν το eshop σας, η ευελιξία στους τρόπους πληρωμής συνεπάγεται, επίσης, τη διεύρυνση του πελατολογίου σε νέα δημογραφικά κοινά.

Πρόκειται για καταναλωτές που θα σας προτιμήσουν αρχικά λόγω ενός τρόπου πληρωμής, θα έχετε, όμως, τη δυνατότητα να παρατηρήσετε την καταναλωτική τους συμπεριφορά και να προσαρμόσετε τη γενικότερη στρατηγική του e-shop σας αναλόγως.

Εντάσσοντας διαφορετικούς τρόπους πληρωμής στο e-shop σας, πρέπει πάντοτε να φροντίζετε για την ασφάλεια των συναλλαγών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών σας.

Συνδυάζοντας online και offline κανάλια πληρωμής, το PayByBank προσφέρει μοναδικά οφέλη στην εξόφληση τιμολογίων και ηλεκτρονικών αγορών, με την εγγύηση της απόλυτης ασφάλειας σε κάθε πληρωμή!