Συναλλαγές χωρίς μετρητά: Ποια πλεονεκτήματα προσφέρουν;

Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο στο ηλεκτρονικό, και όχι μόνο, εμπόριο, έχει αλλάξει ριζικά. Η χρήση μεθόδων πληρωμής που δεν περιλαμβάνουν μετρητά δε γίνεται απλά όλο και πιο συνηθισμένη, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι οδεύουμε σε έναν κόσμο χωρίς μετρητά. Η Σουηδία, μάλιστα, έγινε πρόσφατα η πρώτη χώρα στην οποία απαγορεύτηκαν τα μετρητά ως τρόπος πληρωμής!

Στην Ελλάδα, αν και τα μετρητά συνεχίζουν να επιλέγονται ως τρόπος πληρωμής, πολλοί έχουν στραφεί στις online μεθόδους. Και όχι άδικα, αφού τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν είναι πολλά! Πάμε να δούμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η χρήση online μεθόδων πληρωμής, όπως η αυτοματοποιημένη τραπεζική κατάθεση PayByBank, υπερτερεί των μετρητών.

Ασφάλεια

Πόσο ασφαλείς νιώθετε όταν έχετε μαζί σας μετρητά, και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλα ποσά;

Είναι γεγονός ότι οι online συναλλαγές παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια από τα μετρητά, για διάφορους λόγους.

Αρχικά, όταν κάνετε τις συναλλαγές σας online, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος κλοπής, αρκεί να διασφαλίζετε ότι πραγματοποιείτε τις αγορές σας σε ασφαλή websites. Οι online συναλλαγές προσφέρουν υψηλά επίπεδα κρυπτογράφησης και ταυτοποίησης δεδομένων, προστατεύοντας, έτσι, τα προσωπικά σας δεδομένα. Εάν, παρόλα αυτά, δεν θέλετε να δίνετε τα στοιχεία της κάρτας σας, μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε τις online συναλλαγές σας, με την αυτοματοποιημένη τραπεζική κατάθεση PayByBank.

Τέλος, όταν επιλέγετε online συναλλαγές, όλες οι κινήσεις σας καταγράφονται ψηφιακά. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση των εξόδων σας και βοηθά στην αποφυγή λαθών.

Ευκολία

Γιατί να αγχώνεστε για το αν έχετε μετρητά, όταν το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό σας; Με το PayByBank, μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας με λίγα μόνο κλικ στην οθόνη σας, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, ακόμη κι αν δεν έχετε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Εξοικονόμηση χρόνου

Ξεχάστε τις αναμονές σε τράπεζες ή ΑΤΜ. Πραγματοποιώντας τις συναλλαγές σας online εξοικονομείτε χρόνο, αφού δε χρειάζεται να κάνετε ανάληψη μετρητών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σύνδεση στο διαδίκτυο και τους κωδικούς e-banking σας!