Πώς να εκτοξεύσετε τις online πωλήσεις σας κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων

Το ετήσιο ποσοστό των ηλεκτρονικών αγορών ανά τον κόσμο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο από την έξαρση της πανδημίας του Covid-19 κι έπειτα, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το αντίστοιχο ποσοστό των αγορών σε φυσικά καταστήματα.

Όπως είναι αναμενόμενο, ανάλογη είναι και η αύξηση του αριθμού των e-shops παγκοσμίως. Με τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου να γνωρίζει άνθιση άνευ προηγουμένου, ωστόσο, παράλληλη είναι και η αύξηση του ανταγωνισμού ανάμεσα σε επιχειρήσεις που προσφέρουν online αγορές.

Πώς μπορεί, λοιπόν, ένα e-shop να κάνει τη διαφορά εκτοξεύοντας τις ηλεκτρονικές πωλήσεις του, ακόμα και κατά την περίοδο των εκπτώσεων, όπου ο ανταγωνισμός, παραδοσιακά, είναι τεράστιος; Παρακάτω θα διαβάσετε ορισμένα χρήσιμα tips.

Ευελιξία στους τρόπους πληρωμής

Όπως στις δια ζώσης αγορές, έτσι και σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, οι καταναλωτές πρέπει να εξυπηρετηθούν με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμα κι αν δεν επιθυμούν να δώσουν τα στοιχεία της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας τους. Ένας καταναλωτής που δεν βλέπει τον τρόπο πληρωμής που τον εξυπηρετεί, είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιήσει την αγορά του. Η ενσωμάτωση πολλών τρόπων πληρωμής κατά το checkout, επομένως, έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό των online αγορών και να καταρρίψει τον ανταγωνισμό, κάνοντας τη διαφορά ακόμα και εν μέσω εκπτώσεων.

Ενσωματώνοντας το PayByBank στους τρόπους πληρωμής του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, κερδίζετε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, εξοικονομώντας, παράλληλα, χρόνο και κόστος.

Έμφαση στην ασφάλεια των συναλλαγών

Κανένας καταναλωτής δε θα προβεί σε αγορές από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θεωρεί αναξιόπιστο ή επιρρεπές σε κυβερνοεπιθέσεις. Η τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το SSL, καθώς και η διενέργεια σχετικών ελέγχων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούν να εξασφαλίσουν τα επιθυμητά επίπεδα ασφάλειας στο περιβάλλον ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Η περιήγηση, έτσι, γίνεται απόλυτα ακίνδυνη, αυξάνοντας τη λεγόμενη ψηφιακή εμπιστοσύνη

Εστίαση στην εμπειρία του χρήστη

Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μία αγορά, αλλά, τελικά, αλλάζουν γνώμη. Μία κακή εμπειρία χρήστη, μάλιστα, δεν αποκλείεται να οδηγήσει μία μεγάλη μερίδα καταναλωτών στην εγκατάλειψη του καλαθιού τους. Φροντίστε, επομένως, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να είναι γρήγορο και λειτουργικό, και να ανταποκρίνεται σε κάθε συσκευή (desktop, laptop, tablet, mobile).

Επένδυση στο ψηφιακό marketing

Η επένδυση σε διαφημίσεις τόσο στις μηχανές αναζήτησης, όσο και στα social media, καθώς και οι καμπάνιες email marketing, ούτως ή άλλως ενδείκνυνται για τη μεγιστοποίηση του κέρδους ενός e-shop – πόσω μάλλον εν αναμονή ημερών όπως η Black Friday, όπου η έγκαιρη προετοιμασία είναι απαραίτητη. Η συστηματική αποστολή newsletters και η δημιουργία μιας ενδελεχούς καμπάνιας χορηγούμενων διαφημίσεων σίγουρα θα συμβάλλουν στην κερδοφορία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος την περίοδο των εκπτώσεων.

Διαφάνεια στις πολιτικές

Οι σύγχρονοι καταναλωτές είναι, πλέον, σε θέση να διαπιστώσουν το βαθμό της φερεγγυότητας ενός e-shop. Η πλήρης διαφάνεια, έτσι, αποτελεί στοιχείο το οποίο εκτιμάται από κάθε πελάτη. Αν διαθέτετε ή διαχειρίζεστε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, πρέπει να συμπεριλάβετε τα στοιχεία επικοινωνίας σε περίοπτη θέση, ενώ οφείλετε να είστε απόλυτα ξεκάθαροι σχετικά με τις πολιτικές αποστολών και επιστροφών προϊόντων και χρημάτων, χωρίς κρυφά κόστη και ψιλά γράμματα. Όταν καλείστε να ανταγωνιστείτε μία πληθώρα από e-shops που προσφέρουν τα ίδια ή παρεμφερή προϊόντα, άλλωστε, η εμπιστοσύνη του καταναλωτή είναι το παν.